Kerst-laurier-menu-voorgerechtTekengebied-2
Voorgerechten Kerst Recepten

Romige bloemkool-uiensoep

Klassieke uiensoep ken je vast en zeker al, maar wat denk je van romige bloemkool-uiensoep? De bloemkoolroosjes zijn heerlijk geroosterd in de oven, waardoor de smaak nog intenser wordt. Deze soep is helemaal veganistisch, zodat iedereen aan de kersttafel er lekker van kan smullen.
  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 mililiters soja kookroom
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 Laurierblad gemalen
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Vier ronde afgebakken broodjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en leg op een met bakpapier bekleed bakblik. Bestrooi met wat zout en peper en rooster de bloemkoolroosjes ongeveer 25 minuten.

  • Verhit een grote pan met wat olijfolie. Voeg hier de bloemkool, gesnipperde ui en knoflookpoeder aan toe. Bak eventjes mee.

  • Voeg 1 liter water, de bouillonblokjes en het laurierblaadje toe aan de grote pan. Laat het zachtjes koken en draai daarna het vuur laag. Laat ongeveer een half uur pruttelen. 

  • Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep totdat hij zo glad is als jij wil. Voeg daarna de soja kookroom toe en meng dit er langzaam doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

  • Snijd de kapjes van de broodjes en hol het broodje uit. Serveer hier de soep in.