Kleurrijke, geroosterde wortels met harissa, cranberry's en amandelvlokken
Voorgerechten Kerst Recepten

Kleurrijke, geroosterde wortels met harissa, cranberry's en amandelvlokken

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 40m

    Kooktijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 700 gram regenboog wortels
  • 70 gram cranberry's
  • 1 sinaasappel
  • 1,5 eetlepels Silvo harissa
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 30 gram amandelvlokken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 mespuntje Silvo Knoflookpoeder
  • Silvo Peper
  • Silvo Zout

Bereiding

  • Verwarm de over op 200 graden. Schil ondertussen de wortels.

  • Doe de harissa, knoflookpoeder, tijm, maple syrup, olijfolie en het sinaasappelsap in een bakje. Meng dit allemaal goed door elkaar.

  • Leg de wortelen in een ovenschaal. Giet het mengsel over de wortels.

  • Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet de wortelen 30 minuten in de oven. Haal na 30 minuten het aluminiumfolie eraf en besprenkel de wortelen nog eens met het mengsel. Breng het ook op smaak met peper en zout en strooi de amandelvlokken en cranberry's over de wortelen. Zet dit geheel, zonder het aluminiumfolie, nog 10 minuten in de oven.

  • Serveer in de ovenschaal of op een mooie schaal.