Kerst-laurier-menu-bijgerechtTekengebied-2
Voorgerechten Kerst Recepten

Hasselback aardappelen 

Een echte kerstklassieker: Hasselback aardappelen. Ze zien er prachtig uit, zijn lekker knapperig en je kunt er alle smaken aan toevoegen die jij wilt. Wij kozen in dit geval voor laurierblaadjes, die precies tussen de ingesneden aardappelpartjes passen.
  • 5

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 500 grams
  • Silvo laurierbladeren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • Zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheur de laurierblaadjes in stukjes.  

  • Maak de schil van de aardappelen schoon. Snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 1 millimeter, maar laat de aardappelen aan de onderkant heel. Je kunt de aardappelen het beste tot ongeveer 2/3 insnijden, zo weet je zeker dat je een mooi resultaat krijgt.

  • Stop tussen de aardappelschijfjes telkens 2 stukjes laurier.

  • Verwarm de olie en boter in een pannetje. Leg er de aardappeltjes in een ovenschaal en stop de stukjes laurier tussen de plakjes. Bedruip de aardappelen met het vet, zorg dat ze hier helemaal mee ingevet zijn. Strooi tot slot het zout over de aardappelen. 

  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat aardappelen zeker 30 minuten bakken. Check af en toe of ze al mooi bruin zijn.