Romige pastinaakpuree, knapperige amandelen en kruidige eendenborst: dit is een echte kerstklassieker met een modern randje. Laat dit jaar eens de kalkoen en lamsbouten voor wat ze zijn en ga met het kerstdiner voor deze heerlijke eendenborst.
Romige pastinaakpuree, knapperige amandelen en kruidige eendenborst: dit is een echte kerstklassieker met een modern randje. Laat dit jaar eens de kalkoen en lamsbouten voor wat ze zijn en ga met het kerstdiner voor deze heerlijke eendenborst.
Ingrediënten
Snijd de vetlaag van de eend kruislings in. Meng de baharat met het zout. Wrijf de eendenborst goed in met het mengsel.
Verhit een droge koekenpang en bak de eend 5 minuten op de vetlaag. Ontdoe de pan van het vrijgekomen vet en bak de eend nog 5 minuten op de vetlaag. Keer de eendenborst en bak nog 5 minuten op de andere kant. Neem het vlees uit de pan, leg het op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees rusten.
Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Kook de blokjes in ongeveer 6 minuten beetgaar. Giet daarna af en bewaar een beetje van het kookvocht. Pureer de pastinaak met het knoflookpoeder, de harissa, de crème fraîche, zout en wat rasp van de sinaasappel.
Snijd de eend in dunne plakken. Verdeel de puree over de borden en leg de plakken eend erop. Hak de amandelen en verdeel deze samen met de peterselie over het gerecht.