Ingrediënten
Porties
- 16 groene asperges
- Kleine rol bladerdeeg, ontdooid
- 4 plakjes Parmaham
- 1 ei
- 1 Oregano
- 1 Silvo sesamzaadjes
- 1 olijfolie
- Peper en zout
Bereidingstijd
Kooktijd
Ingrediënten
Porties
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak de asperges en leg ze netjes naast elkaar. Snijd met een groot mes de houtige onderkant van de asperges. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Blancheer de asperges en haal ze voorzichtig uit de pan. Doe er een klein beetje olijfolie, de oregano, zout en peper over.
Snijd het bladerdeeg in vier vellen. Leg op ieder velletje bladerdeeg een plakje Parmaham. Leg de asperges op het plakje ham vouw het bladerdeeg aan de bovenkant over elkaar, duw ook de raden goed aan. Nu heb je een klein pakketje.
Leg de pakketjes op een bakplaat met bakpapier. Klop het ei los in een bakje. Bestrijk de pakketjes met het ei, sprenkel er wat sesamzaadjes overheen en zet de pakketjes vervolgens 20 minuten in de oven.