kerstcampagne_hoofdgerecht_vis_44_800
Vis Kerst Recepten

Hele forel uit de oven met bloemkool, wortelen en broccoli

Er is weinig mooier dan een hele vis op een een prachtig bord. Al je gasten krijgen een eigen forel; hoe feestelijk is dat? De forel is licht pittig en doordrongen met de heerlijke aroma's van citroen. Samen met de geroosterde, kruidige groenten zet je een prachtig hoofdgerecht op tafel. Speciaal voor de echte visliefhebber.
  • 15m

    Bereidingstijd

  • 30m

    Kooktijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 4 hele forellen
  • 1 bloemkool
  • 1 broccoli
  • 200 grams wortelen
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Chill vlokken
  • 2 theelepels Komijnpoeder
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de buikholtes van de forellen met peper, zout en de chillivlokken. Snijd de citroen in plakjes en leg ze in de forellen.

  • Snijd de bloemkool en broccoli in kleine roosjes. Snijd de wortelen in ongeveer dezelfde afmeting. Doe alle groenten in een ovenschaal en besprenkel met de 2 el olijfolie, zout, peper, komijnpoeder en wat chilli vlokken.

  • Leg elke forel op een stuk bakpapier en besprenkel met 2 el olie. Vouw het bakpapier tot pakketje dicht en bak de vis in het midden van oven in ongeveer 25 minuten gaar.

  • Zet ook de groenten in de oven. Rooster ze ongeveer 25 minuten.

  • Presenteer de forellen op de borden.