kerstcampagne_dessert_vis_27_800
Nagerecht Kerst Recepten

Kaastaart met vijgen-aubergine chutney

Deze kaastaart is een echte showstopper. Vergeet het saaie kaasplankje: met deze kaastaart maak je pas echt indruk. Het is natuurlijk fantastisch dat de kaastaart mooi op de kersttafel staat, maar het is ook super makkelijk dit grande dessert te maken. Heerlijk met de chutney en een lekker stukje vers brood.
  • 20m

    Bereidingstijd

  • 15m

    Kooktijd

  • 17

    Ingrediënten

Ingrediënten

10

Porties

  • 1 Ronde brie
  • 1 Ronde camembert
  • 1 Blue d'auvergne blauwaderkaas (50 )
  • 1 Port Salut
  • 1 Ronde oude kaas
  • 1 Soignon petit Pouligny geitenkaas
  • Vijgen-aubergine chutney
  • 1 aubergine in kleine blokjes
  • 2 ode uien in halve ringen
  • 4 verse vijgen in kleine blokjes
  • 1 vijg in partjes
  • 2 sinaasappelen
  • 350 grams tomatenblokjes uit blik
  • 1 ras el hanout
  • 1 knoflookpoeder
  • Zout
  • Een lekker, vers brood naar keuze

Bereiding

  • Verwarm een pan met een dikke bodem. Voeg wat olie toe en fruit de uien aan. Doe hier de aubergineblokjes bij met het knoflookpoeder en de ras el hanout. Laat het geheel rustig bakken. Voeg aan het einde de blokjes vijg toe en laat even warm worden.

  • Rasp de schil van de sinaasappelen. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan, voeg het sinaasappelsap en de rasp ook toe. Zet daarna het vuur laag en laat 30 minuten inkoken met de deksel op de pan.

  • Verwarm het brood. Stapel de kazen, van groot opbouwend naar klein, op elkaar op een mooi plateau. Leg er wat stukjes vijg op. Doe de chutney in een serveerbakje. Serveer op tafel, samen met het brood.