Een lekkere lunch hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze pittige eieren op pistoletjes zijn een heerlijk lunchgerecht voor de liefhebbers van pittig eten!
Pepermeter
Een lekkere lunch hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze pittige eieren op pistoletjes zijn een heerlijk lunchgerecht voor de liefhebbers van pittig eten!
Pepermeter
Kooktijd
Ingrediënten
Porties
Meng de olie met de ahornsiroop, gemberpoeder, chilisaus, pepers en 3 el water in een steelpan en verwarm zachtjes. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken.
Neem van het vuur, zeef de saus, roer het limoensap erdoor en laat afkoelen.
Breng in een pan zoveel water aan de kook dat de eieren net onder staan. Leg met een lepel of schuimspaan de eieren in het water en breng het weer aan de kook. Doe de deksel op de pan. Als het water weer kookt gaat de kooktijd in. Kook de eieren 5 minuten.
Snijd de eieren en komkommer in plakjes en beleg de pistoletjes hiermee. Sluit af met wat taugé.
Lepel de saus er royaal over en serveer. Maak af met een snuf zout.