Default
Feel the heat

Pittige Chinese tofu

Kijk uit: dit recept voor pittige Chinese tofu is voor de échte liefhebbers van pittig eten. Durf jij het aan?

Pepermeter 5_5Tekengebied-1

  • 30m

    Kooktijd

  • 15

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Voor de saus

  • 10 eetlepels rijstazijn
  • 10 eetlepels sojasaus
  • 6 eetlepels rijstwijn
  • 20 mililiters groentebouillon
  • 5 eetlepels tomatenpuree
  • 8 eetlepels suiker
  • 6 Chillies Extra Heet

Bereiding

  • Verhit een wok op middelhoog vuur, voeg de sesamzaadjes toe en rooster ze kort tot ze goudbruin zijn. Schep ze op een bord en laat afkoelen.

  • Snijd de broccoli in roosjes en kook in ongeveer 5 minuten beetgaar.

  • Kook de rijst volgens de verpakking.

  • Dep de tofu zo droog als je kan en snijd in blokjes van ongeveer 2 centimeter.

  • Verhit de olie in de wok op middelhoog vuur en bak hierin de tofu in ongeveer 10 minuten aan alle kanten goudbruin. Voeg ook twee theelepels chilivlokken toe en bak even mee. Haal de tofu uit de wok en laat het goed uitlekken op wat keukenpapier.

  • Voeg alle ingrediënten voor de saus toe aan de wok op middelhoog vuur. Breng de saus aan de kook, zet het vuur lager en laat doorkoken totdat het wat indikt. Roer de tofu door de saus en wacht tot het geheel helemaal warm is. Schep het gerecht in een serveerschaal, strooi de lente-ui, chilivlokken en de sesamzaadjes erover en besprenkel met de sesamolie.

  • Serveer met de rijst en broccoli.