IMG_5301-2
Feel the heat

Pittige brownies

Wie houdt er niet van een lekkere brownie? Wij in ieder geval wel! De combinatie van chocolade en chilipepers is bijvoorbeeld in de Mexicaanse keuken heel normaal. Geef zelf ook een spannende twist aan jouw brownies. We beloven dat de pittigheid niet overheerst, maar wel zorgt voor een speciale smaaksensatie. 

Pepermeter 1_5-chiliTekengebied-1

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 40m

    Kooktijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Leg een stuk bakpapier in een bakblik van ongeveer 30 bij 20 cm. Zorg ervoor dat het bakpapier aan de zijkanten een beetje uitsteekt, zodat je de brownie er later makkelijk uit kunt halen. Vet het zo nodig in met een beetje bakspray of olie.

  • Doe de chocolade en boter in een kom en plaats de kom in de magnetron. Zet de magnetron aan op een medium stand en zet hem ongeveer een minuut aan. Haal de kom uit de magnetron en roer even door. Blijf dit herhalen tot de chocolade en boter helemaal gesmolten zijn. Voeg daarna de suiker toe en roer weer goed door.

  • Voeg daarna de losgeklopte eieren en het merg van het vanillestokje toe en meng dit weer goed door.

  • Voeg nu de bloem, kaneel en cayennnepeper toe en roer dit losjes door het natte mengsel.

  • Schenk het mengsel in het bakblik en bak de brownie in ongeveer 30 tot 35 minuten af. Laat het daarna helemaal afkoelen. Als de brownie helemaal afgekoeld is kun je de brownie makkelijk optillen aan het bakpapier. Snijd de brownies aan voordat je ze gaat serveren.