Default
Feel the heat

Chili sin carne

Het vegetarische zusje van de klassieke chili con carne: chili zonder vlees! Deze variant van chili sin carne is helemaal vegan en super voedzaam. Tip: maak wat extra om de volgende dag te gebruiken voor deze heerlijke chilidogs. 
  • 5m

    Bereidingstijd

  • 20m

    Kooktijd

  • 15

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes gesnipperde knoflook
  • 2 blikken kidneybonen
  • 1 blik maïs
  • 3 losgeklopte eieren
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels blikken gezeefde tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel Komijn Gemalen
  • 1 eetlepel Koriander Gemalen
  • 1 eetlepel Chilipoeder
  • 1/2 eetlepels Cayennepeper
  • 1/2 eetlepels Kaneel Gemalen
  • 1/2 eetlepels Oregano
  • Snuf Molen Zeezout

Bereiding

  • Fruit de ui en knoflook eventjes aan in een eetlepel olie.

  • Voeg vervolgens alle kruiden en de rode paprika (in blokjes gesneden) toe.

  • Voeg na een minuut alle andere ingrediënten toe. Prak de gezeefde tomaten in de pan met je spatel.

  • Laat alles ongeveer 15 minuten doorkoken. Proef eventjes en voeg zout toe naar smaak.

  • Schep de chili op de borden. Je kunt chili serveren met wat jij lekker vindt. Kies bijvoorbeeld voor rijst of voor tortillachips! Of allebei, natuurlijk. ;)

  • Je kunt chili serveren met wat jij lekker vindt. Kies bijvoorbeeld voor rijst of voor tortillachips! Of allebei, natuurlijk. ;)