Mexicaanse Baja Vis Taco met Pico de Gallo
Mexicaans

Mexicaanse Baja Vis Taco met Pico de Gallo

 
  • 25m

    Bereidingstijd

  • 5m

    Kooktijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

2

Porties

  • 1 sachet Mexican
  • 2 middelgrote tomaten Meer informatie
    • zonder zaad en in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui Meer informatie
    • in blokjes gesneden
  • 1 jalapeño peper Meer informatie
    • fijngesneden
  • sap van 1 limoen, plus extra schijfjes om te serveren
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram mayonaise
  • 275 gram kabeljauwfilet Meer informatie
    • in hapklare stukjes gesneden
  • 75 gram bloem
  • 125 mililiter Mexicaans bier
  • 6 maïstortilla's
  • plantaardige olie om in te frituren

Bereiding

  • Meng in een kom de tomaten, ui, jalapeño peper, limoensap en 1½ tl Mexican Street Food mix. Meng in een aparte kom de yoghurt, mayonaise en 1½ tl Mexican Street Food mix.

  • Meng in grote kom de bloem, het bier en de overgebleven Mexican Street Food-kruiden.

  • Om te frituren verwarm je ongeveer 1 cm olie in een pan. Dompel de vis in het beslag, laat uitlekken en plaats in de pan. Herhaal met de overgebleven vis. Frituur de vis totdat het beslag goudbruin is en de vis ondoorzichtig is.

  • Serveer de gefrituurde vis in de tortilla's, gegarneerd met de pica de gallo, yoghurt en limoenpartjes.

  • Kooktip: De vis moeten sissen als de olie op temperatuur is. Als het beslag te snel bruin wordt of als de pan zwart begint te worden, haal de pan dan van het vuur zodat de olie enigszins kan afkoelen.