Couscous
Marokkaans

Couscous

Een smaakvolle Mediteraanse recept snel op tafel
  • 20m

    Bereidingstijd

  • 30m

    Kooktijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 4 lamskoteletjes
  • 4 merguez worstjes
  • 500 grams couscous
  • 200 grams kikkererwten
  • 4 wortelen
  • 4 rapen
  • 4 tomaten
  • 1 kilogram courgettes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 5 theelepels Komijn Gemalen
  • klontje boter

Bereiding

  • Kook de gesneden groente met zout, peper, komijn en ras el hanout, gedurende 30 min.

  • Voeg de kikkererwten en courgette 15 minuten voor het einde van het koken toe.

  • Tien minuten voor het serveren, bak de koteletten en worstjes.

  • Kook ondertussen een 1/2 liter water 1/2 tl. theelepel zout en 1 tl. eetlepels olie.

  • Voeg de couscous toe en laat 5 minuten wellen, voeg dan een klontje boter en meng met een vork om de korrels los te maken.

  • Serveer de groenten, couscous en vlees apart.