Ingrediënten
4
Porties
- 1 grote ui
- 2 eetlepels olie
- 1/2 eetlepels Silvo Shake It Indiase kruiden
- 1 kleine bloemkool (of 350 g bloemkoolroosjes)
- 500 mililiter kippenbouillon
- 125 mililiter crème fraîche
- Extra nodig: staafmixer
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui met Silvo Shake It Indiase kruiden ca. 5 minuten.
Maak intussen de bloemkool schoon en snijd deze in roosjes.
Voeg de bouillon en bloemkoolroosjes aan de ui toe en laat deze afgedekt ca. 10 minuten zacht koken.
Pureer de bloemkoolsoep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met 100 ml crème fraîche.
Verdeel de soep over vier kommen en garneer de soep met een lepeltje crème fraîche.
Kooktip: Garneer de soep met een takje verse koriander of geroosterd amandelschaafsel.
Serveertip: Lekker met Indiaas naanbrood.