Italiaanse maaltijdsoep met broccoli
Indiaas

Indiase bloemkoolsoep met koriander

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 grote ui
  • 2 eetlepels olie
  • 1/2 eetlepels Silvo Shake It Indiase kruiden
  • 1 kleine bloemkool (of 350 g bloemkoolroosjes)
  • 500 mililiter kippenbouillon
  • 125 mililiter crème fraîche
  • Extra nodig: staafmixer

Bereiding

  • Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui met Silvo Shake It Indiase kruiden ca. 5 minuten.

  • Maak intussen de bloemkool schoon en snijd deze in roosjes.

  • Voeg de bouillon en bloemkoolroosjes aan de ui toe en laat deze afgedekt ca. 10 minuten zacht koken.

  • Pureer de bloemkoolsoep met de staafmixer. Breng de soep op smaak met 100 ml crème fraîche.

  • Verdeel de soep over vier kommen en garneer de soep met een lepeltje crème fraîche.

  • Kooktip: Garneer de soep met een takje verse koriander of geroosterd amandelschaafsel.

  • Serveertip: Lekker met Indiaas naanbrood.