Worstenbroodjes
Hollands

Worstenbroodjes

  • 1h

    Bereidingstijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 12 broodjes
  • 250 gram witbroodmix
  • 1 1/2 zak handwarm water
  • 15 gram boter (ca. 1 volle eetlepel)
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 klein ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepels Kruidenmix Gehakt
  • 1 losgeklopt ei

Bereiding

  • De broodmix met water en boter tot een soepel deeg kneden.

  • Het deeg afdekken met huishoudfolie en 20 minuten laten rijzen.

  • De oven voorverwarmen op 175°C.

  • Het deeg uitrollen tot een rechte lap van ca. 25x40 cm.

  • De lap in de lengte halveren en dan in 12 stukjes van 12x6 cm snijden.

  • Het gehakt mengen met het ei, paneermeel en gehaktkruiden.

  • Van het gehakt 12 worstjes vormen en op elk plakje deeg een worstje leggen.

  • Het deeg om het gehakt vouwen en de naden dicht drukken.

  • De broodjes met de naad naar beneden op een ingevet bakblik leggen en bestrijken met losgeklopt ei.

  • De broodjes in ca. 30 minuten bruin en gaar bakken.