Ingrediënten
4
Porties
- Voor 12 broodjes
- 250 gram witbroodmix
- 1 1/2 zak handwarm water
- 15 gram boter (ca. 1 volle eetlepel)
- 300 gram rundergehakt
- 1 klein ei
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepels Kruidenmix Gehakt
- 1 losgeklopt ei
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
De broodmix met water en boter tot een soepel deeg kneden.
Het deeg afdekken met huishoudfolie en 20 minuten laten rijzen.
De oven voorverwarmen op 175°C.
Het deeg uitrollen tot een rechte lap van ca. 25x40 cm.
De lap in de lengte halveren en dan in 12 stukjes van 12x6 cm snijden.
Het gehakt mengen met het ei, paneermeel en gehaktkruiden.
Van het gehakt 12 worstjes vormen en op elk plakje deeg een worstje leggen.
Het deeg om het gehakt vouwen en de naden dicht drukken.
De broodjes met de naad naar beneden op een ingevet bakblik leggen en bestrijken met losgeklopt ei.
De broodjes in ca. 30 minuten bruin en gaar bakken.