Hutspot met uitgebakken spekblokjes
Hollands

Hollandse saucijzenbroodjes

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen
  • 4 slices bladerdeeg
  • 1 klein sjalotje
  • 1 ei
  • 125 gram gehakt
  • 1 1/2 eetlepels Kruidenmix Gehakt
  • theelepels
  • eetlepels

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 200º Celsius.

  • Bladerdeeg ontdooien.

  • Sjalotje pellen en fijn snijden.

  • Ei loskloppen.

  • In een kom het gehakt, sjalotje, de helft van het ei en de gehaktkruiden door elkaar kneden.

  • Hier 4 rolletjes van vormen.

  • Bakplaat invetten of bekleden met bakpapier. De plakjes bladerdeeg halveren en de gehaktrolletjes op 4 halve plakjes leggen.

  • De rolletjes afdekken met de andere 4 halve plakjes en de deegranden goed dichtdrukken.

  • Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met de rest van het ei.

  • Bak de broodjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 minuten bruin en gaar.