Bruine bonen met rijst
Hollands

Bruine bonen met rijst

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 17

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen
  • 250 gram Silvo Pandan rijst
  • 2 uien
  • 1 vleestomaat
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 25 gram boter of bakprodukt
  • 400 gram gehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 pot of blik bruine bonen (ca. 800 gram)
  • 1 zak water
  • 1 bouillontablet
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 1/2 eetlepels suiker
  • 1/4 theelepels Zwarte peper
  • zout
  • piccalilly

Bereiding

  • Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Uien pellen en klein snijden.

  • Tomaat en paprika’s wassen, zaadlijsten er uithalen en vruchtvlees in blokjes snijden.

  • Boter verhitten, gehakt rul bakken en knoflook erboven uit persen.

  • Ui, tomaat, paprika en sambal toevoegen en 2 minuten meebakken.

  • Bruine bonen met vocht en water er bij doen en aan de kook brengen.

  • Bouillontablet erboven verkruimelen en goed door roeren.

  • Tomatenpuree, suiker en zwarte peper toevoegen en bonen met deksel op de pan 20 minuten zachtjes laten sudderen.

  • Af en toe omroeren.

  • Op smaak afmaken met zwarte peper en zout.

  • Rijst over vier borden verdelen, bonen er op scheppen en serveren met piccalilly.