Slavinken met paprikasaus
Frans

Slakken met kruidenboter

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 5

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 Blik slakken (a 24 stuks)
  • 100 gram Zachte roomboter
  • 2 eetlepels Droge witte wijn
  • 3 theelepels Shake It Kruidenboterkruiden
  • Extra nodig: 4 ovenvaste (slakken)schaaltjes en 24 slakkenhuisjes

Bereiding

  • Voorgerecht: voor 4 personen.

  • Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de slakken uitlekken.

  • Roer in een kom de boter met witte wijn en de Silvo Kruidenboterkruiden door elkaar. Laat de kruidenboter even staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

  • Vul elk slakkenhuisje met een klontje boter en een slak. Smeer de ingang van elk slakkenhuisje dicht met wat kruidenboter.

  • Verdeel de gevulde slakkenhuisjes, met de opening naar boven, over 4 ovenschaaltjes en zet de schaaltjes ca. 7 minuten in de oven tot de boter gesmolten is en er kleine boterbelletjes ontstaan. Serveer er warme sneetjes stokbrood bij.

  • Tip: Geen slakkenhuisjes? Verdeel dan de slakken met wat kruidenboter erop over 4 ovenvaste schaaltjes en zet de schaaltjes ca. 5 minuten in de voorverwarmde oven.