Ingrediënten
Porties
- 1 Blik slakken (a 24 stuks)
- 100 gram Zachte roomboter
- 2 eetlepels Droge witte wijn
- 3 theelepels Shake It Kruidenboterkruiden
- Extra nodig: 4 ovenvaste (slakken)schaaltjes en 24 slakkenhuisjes
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Voorgerecht: voor 4 personen.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de slakken uitlekken.
Roer in een kom de boter met witte wijn en de Silvo Kruidenboterkruiden door elkaar. Laat de kruidenboter even staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Vul elk slakkenhuisje met een klontje boter en een slak. Smeer de ingang van elk slakkenhuisje dicht met wat kruidenboter.
Verdeel de gevulde slakkenhuisjes, met de opening naar boven, over 4 ovenschaaltjes en zet de schaaltjes ca. 7 minuten in de oven tot de boter gesmolten is en er kleine boterbelletjes ontstaan. Serveer er warme sneetjes stokbrood bij.
Tip: Geen slakkenhuisjes? Verdeel dan de slakken met wat kruidenboter erop over 4 ovenvaste schaaltjes en zet de schaaltjes ca. 5 minuten in de voorverwarmde oven.