Brioche
Frans

Brioche

Er gaat niets boven de heerlijk geur en smaak van zelfgebakken brood.
  • 35m

    Kooktijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 475 gram wit broodmeel
  • 1/2 theelepel Zeezout
  • 1 bag bakpoeder
  • 25 gram basterdsuiker
  • 4 eetlepels lauwe melk
  • 5 eieren, licht geslagen
  • 175 gram boter, verzacht
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel melk

Bereiding

  • Doe de bloem en zout samen in een kom en roer hier de bakpoeder en basterdsuiker door. Maak een putje in het midden van de kom en giet de melk en de eieren hierin. Meng dit geheel tot een deeg. Kneed met je handen de boter zacht om ervoor te zorgen dat het goed wordt opgenomen. Kneden tot het deeg glad, glanzend en elastisch is.

  • Vet een bakblik van ongeveer 1,5 l in. Trek een kleine hoeveelheid van het deeg en vorm tot een bal. Kneed het grotere stuk in een bal en plaats deze in het bakblik.

  • Met behulp van twee of drie vingers, maak een gat in het centrum van het deeg. Duw de kleine bal van het deeg voorzichtig in het gat.

  • Meng de eierdooier en de melk voor het glazuur en borstel een beetje over de brioche. Bedek met een natte theedoek of aluminiumfolie en laat 1,5 tot 2 uur staan om te rijzen.

  • Verwarm ondertussen de oven tot 230° C. Borstel de brioche met het resterende glazuur en bak gedurende 10 minuten.

  • Verlaag de oventemperatuur op 190° C en bak nog 20-25 minuten, of tot deze glanzend en goudbruin is.