yoghurtdip
Zomer

Fish & chips met tartaarsaus

Fish and chips mag dan relatief simpel streetfood zijn, als je het goed doet is het ronduit onweerstaanbaar. Met dit recept komt dat gelukkig helemaal goed. Door de Silvo viskruiden breng je het krokante jasje van de vis meteen goed op smaak, handig!
  • 20

    Ingrediënten

Ingrediënten

Voor de tartaarsaus

  • 4 kleine cornichons, fijngehakt
  • 1 tl kappertjes, fijngehakt
  • 1 gekookt ei, fijngehakt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl fijne mosterd
  • 1 tl witte wijnazijn of citroensap
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 tl fijngehakte dragon
  • 1 Zout en peper (naar smaak)

Voor de fish & chips

  • 2 grote kruimige aardappels, geschild
  • Plantaardige olie (om te frituren)
  • 75 g bloem, plus extra om te bestuiven
  • 1 tl Shake It Vis kruiden
  • 100 ml bruiswater
  • 1 ei
  • 300 g stevige witvisfilet (kabeljauw of schelvis), in brede repen gesneden
  • Snuf grof zeezout
  • 1 tl Shake It Patat-frites kruiden

Extra

  • 1/2 citroen, in partjes
  • 1 el peterselie, fijn gesnipperd

Bereiding

  • Maak eerst de tartaarsaus. Meng daarvoor alle ingrediënten in een kommetje. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  • Snijd de aardappels in frieten. Spoel ze af en dep droog. Verhit de olie in een frituurpan of diepe pan tot 160 °C. Frituur de frieten ongeveer 5 minuten tot ze lichtgoud zijn, laat uitlekken op keukenpapier. Zet apart.

  • Meng in een kom de bloem met de viskruiden, het bruiswater en het ei met een garde tot een glad beslag. Laat 10 minuten rusten.

  • Bestuif de vis licht met bloem en haal dan door het beslag. Verhit de olie tot 180 °C en frituur de vis in delen, 4–5 minuten, tot goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zeezoutvlokken.

  • Verhoog de temperatuur van de olie naar 190 °C. Frituur de frieten nog 2–3 minuten tot goudbruin en krokant. Laat uitlekken en bestrooi met de Silvo Patat & Friet kruiden

  • Serveer de fish & chips met de tartaarsaus, de partjes citroen en wat fijn gesnipperde peterselie.