Ingrediënten
Maak eerst de tartaarsaus. Meng daarvoor alle ingrediënten in een kommetje. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de aardappels in frieten. Spoel ze af en dep droog. Verhit de olie in een frituurpan of diepe pan tot 160 °C. Frituur de frieten ongeveer 5 minuten tot ze lichtgoud zijn, laat uitlekken op keukenpapier. Zet apart.
Meng in een kom de bloem met de viskruiden, het bruiswater en het ei met een garde tot een glad beslag. Laat 10 minuten rusten.
Bestuif de vis licht met bloem en haal dan door het beslag. Verhit de olie tot 180 °C en frituur de vis in delen, 4–5 minuten, tot goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zeezoutvlokken.
Verhoog de temperatuur van de olie naar 190 °C. Frituur de frieten nog 2–3 minuten tot goudbruin en krokant. Laat uitlekken en bestrooi met de Silvo Patat & Friet kruiden
Serveer de fish & chips met de tartaarsaus, de partjes citroen en wat fijn gesnipperde peterselie.