yoghurtdip
Zomer

Ceviche van zeebaars met zoete aardappel, mango en avocado

Wat een kleurrijk bordje, deze ceviche van zeebaars! Voor dit Peruaanse visgerecht gaar je vis in limoensap, waardoor een superfris gerecht ontstaat. Met zoete aardappel, mango en avocado maak je er e... en volwaardige maaltijd van, die perfect past bij zonnig weer.  BEKIJK SOORTGELIJKE PRODUCTEN
  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

2

Porties

  • 1 zoete aardappel
  • 1 tl zout
  • 300 g zeebaarsfilet, zonder vel en graten
  • 4 limoenen
  • 1/2 kleine rode ui, in flinterdunne sliertjes
  • 1 rijpe avocado, in kleine blokjes
  • 1/2 rijpe mango, in blokjes
  • 1 handje (cassave) chips
  • 1/2 tl Chilipeper Vlokken
  • Snuf grof zeezout

Bereiding

  • Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van 1 centimeter. Breng water aan de kook, voeg het zout toe aan het kookwater en kook de zoete aardappelstukken in ongeveer 5 minuten gaar. Giet af en zet apart.

  • Snijd de zeebaars in kleine blokjes van ongeveer 1–1,5 cm. Doe in een kom met het sap van 3 limoenen. Voeg een snuf zout toe. Roer door en zet 15 minuten in de koelkast: de vis zal door het zuur van de limoen ‘garen’.

  • Schep de gegaarde vis op borden en leg er wat sliertjes rode ui op. Leg bij elk bord wat plakken zoete aardappel, blokjes avocado, blokjes mango en een beetje cassave chips.

  • Strooi de Silvo chilivlokken op het gerecht.

  • Snijd de andere limoen in partjes en leg die bij op het bord. Maak af een snuf grof zeezout.