Wortel-en-gemberroomsoepRecept-image-800x800
Herfst

Wortel en gemberroomsoep

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 40m

    Kooktijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Ingrediënten Wortel en gemberroomsoep:

  • 15 mililiter Olijfolie
  • 2 piece Witte ui
  • 1 (van 2 cm) piece Gember
  • 500 grams Wortelen
  • 1/4 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Kerrie Pikant
  • 1 theelepel Appelcider azijn
  • 1000 mililiter Groente bouillon
  • 1 theelepel Kurkuma Gemalen

Toppings:

  • Serveer met crème fraîche en/of beetje pesto

Bereiding

  • Schil en rasp de gember. Schil de uien en snijd ze in grove stukken. Schraap de wortels en snijd ze in schijfjes van 1 cm.

  • Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op medium vuur. Voeg de ui toe en bak tot de ui mooi glazig is, roer af en toe om.

  • Voeg de knoflookpoeder, kerriepoeder,. kurkuma en de wortels toe en bak het geheel even mee.

  • Roer de gember en de appelciderazijn erdoor en voeg dan de groentebouillon toe.

  • Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat rustig koken tot de wortels gaar zijn, ongeveer 30 minuten.

  • Gebruik een staafmixer om de soep mooi glad te blenden.

  • Serveer eventueel met wat crème fraîche en een beetje pesto erbovenop.

  • Eet smakelijk!

Gerelateerde recepten