Ingrediënten
4
Porties
- 400 gram wortelen
- 250 gram uien
- 500 gram aardappelen
- 200 - 250 gram spekblokjes
- 1/2 - 1 zak melk
- 1 eetlepels Kruidenmix Stamppot Hutspot
- 1 eetlepels boter of margrine
Ingrediënten
Porties
Wortelen schoonmaken en in plakjes of reepjes snijden.
Uien pellen en klein snijden.
Aardappelen schillen, in stukken van gelijke grootte snijden en wassen.
De spekjes in de koekenpan doen en op laag vuur langzaam uitbakken.
Een laagje water in een pan doen en aardappelen, wortelen en ui toevoegen.
Op hoog vuur met deksel op de pan aan de kook brengen.
Het vuur laag draaien en alles zachtjes gaar koken in 20 - 25 minuten.
Intussen melk koken.
Aardappelen en groenten afgieten, fijnstampen en met kokende melk tot een smeuïge massa roeren.
Kruidenmix Hutspot en boter of margarine erdoor roeren.
Laat de hutspot nog even goed warm worden.