Gekookte mosselen met witbier
Schaal en schelpdieren

Gekookte mosselen met witbier

Gekookte mosselen maar dan nét even anders. In dit recept kook je ze in witbier, wat zorgt voor een heerlijke smaak.
  • 20m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 kilogram verse mosselen
  • 1 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels mosterd
  • 150 mililiter witbier
  • 400 grams mosselgroenten of boerensoepgroenten
  • Zeezout

Bereiding

  • Was en controleer de mosselen voor het koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwijder de openstaande en beschadigde mosselen.

  • Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin het teentje knoflook ca. 1 minuut op zacht vuur.

  • Roer de mosterd en witbier door elkaar.

  • Voeg de groenten en mosselen en het bier aan de knoflook toe en breng deze aan de kook.

  • Kook de mosselen met het deksel op de pan 5-8 minuten tot de mosselen open zijn.

  • Schud de mosselen tussentijds regelmatig om.

  • Verdeel de mosselen met groenten en wat kookvocht over vier borden.

  • Serveertip: Lekker met friet, sausjes en een glas witbier.