Zuurkoolstamppot met ananas en ham
Zuurkool

Zuurkoolstamppot met ananas en ham

  • 35m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 750 gram aardappelen
  • 250 - 300 gram zuurkool
  • 1/2 - 1 zak melk
  • 1 volle eetlepel boter of margarine
  • 1 eetlepels Kruidenmix Stamppot Zuurkool
  • 1/2 klein blikje ananasstukjes
  • 100 - 150 gram hamblokjes

Bereiding

  • Aardappelen schillen, in stukken van gelijke grootte snijden en wassen.

  • Een laagje water in de pan doen en aardappelen en zuurkool toevoegen.

  • Op hoog vuur met deksel op de pan aan de kook brengen.

  • Het vuur laag draaien en alles zachtjes gaar koken in 20 - 25 minuten.

  • Intussen melk koken.

  • Aardappelen en zuurkool afgieten, fijnstampen en met kokende melk tot een smeuïge massa roeren.

  • Kruidenmix, boter of margarine, ananasstukjes en de hamblokjes erdoor roeren.

  • Laat de stamppot nog even goed warm worden.