Witlof met bacon
Witlof

Witlof met bacon

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 4

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 4 struikjes witlof (ca. 400 gram)
  • 4 slices plakjes bacon
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 4 Seizoenen peper

Bereiding

  • Witlof wassen en een stukje van de onderkant snijden of de harde kern kegelvormig wegsnijden.

  • In een pan met weinig water de witlof ca. 10 minuten zachtjes koken.

  • Intussen de grill voorverwarmen op de hoogste stand.

  • De witlof in een vergiet uit laten lekken.

  • De struikjes witlof halveren en er plakjes bacon omwikkelen, in een lage ovenschaal leggen en de kaas erover strooien.

  • De 4-seizoenenpeper erboven malen.

  • De schaal op een rooster in het midden van de oven onder de grill schuiven.

  • In ca. 7 minuten goudbruin grilleren.