Preitaart
Prei

Preitaart

  • 40m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 5 slices bladerdeeg
  • 200 gram gehakt
  • 1/2 theelepels Knoflookpoeder
  • 1 theelepels Kruidenmix Gehakt
  • 500 gram gesneden panklare prei
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte belegen kaas

Bereiding

  • Oven op 200° C. voorverwarmen.

  • Bladerdeeg ontdooien.

  • Het gehakt rul bakken.

  • ½ theelepel Silvo knoflookpoeder en 1 theelepel Silvo gehaktkruiden er door roeren.

  • Prei toevoegen en ca. 5 minuten roerbakken.

  • Eieren loskloppen.

  • Springvorm met een doorsnede van ca. 22 cm invetten met een klontje boter en de vorm met het bladerdeeg bekleden.

  • Gehakt-prei massa mengen met de eieren en in de vorm scheppen.

  • Kaas er over strooien.

  • Taart in het midden van de oven ca. 25 minuten bakken