Preisoep met gerookte zalm
Pompoen

Pompoensoep

Het is de groente van de herfst: pompoen! De dagen worden steeds korter en dus hoogtijd voor een heerlijke herfstige-soep. Tip: maak een grote pan aan het begin van de week en neem de overgebleven soep mee als lunch of vries het in voor als je een keer geen zin hebt om te koken!
  • 35m

    Bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen:
  • 600 gram verse pompoen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel Paprikapoeder Mild
  • 1 eetlepel Italiaanse Kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels traditionele olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon in pot
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zeezout
  • 4 Seizoenen peper

Bereiding

  • Spoel de pompoen af, halveer, schil en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd en snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  • Verhit in een soeppan de olie en fruit de ui. Schep de pompoen met Silvo paprikapoeder door de ui en bak 5 minuten zachtjes mee.

  • Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Kook de pompoen in bouillon in 15-20 minuten gaar.

  • Pureer de pompoen in bouillon met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde, lichtgebonden soep. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de soep 5 min. doorkoken. Breng op smaak met wat citroensap, Silvo Peper en eventueel wat zout.

  • Schep de soep in kommen en serveer eventueel met een el crème fraiche erdoorheen. Lekker met een stokbroodje erbij!

  • Eetsmakelijk!