Champignon roomkaassoep
Champignons

Champignon roomkaassoep

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 sjalotje
  • 125 gram champignons
  • klontje boter of margarine
  • 1/2 liter koud water
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 40 gram roomkaas met kruiden
  • 1 theelepels Peterselie
  • Zwarte peper

Bereiding

  • Het sjalotje pellen en klein snijden.

  • De champignons schoonmaken en in partjes of plakjes snijden.

  • Een klontje boter of margarine lichtbruin laten worden en het sjalotje en de champignons 2 minuten fruiten.

  • Het water met het bouillontablet toevoegen en aan de kook brengen.

  • De roomkaas en peterselie erdoor roeren en ± 10 minuten verwarmen tot de roomkaas is opgelost.

  • Maal er een vleugje zwarte peper over.