Champignon cognacsaus
Champignons

Champignon cognacsaus

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 ui
  • 1 bakje champignons (ca. 250 gram)
  • 25 gram boter
  • 4 eetlepels cognac
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 gram
  • 1/4 liter slagroom
  • zout
  • tabasco
  • 1/2 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels Selderieblad

Bereiding

  • Ui pellen en klein snijden.

  • Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.

  • In koekenpan de boter verhitten en ui ± 3 minuten zachtjes bakken.

  • Champignons toevoegen en meebakken tot het vocht verdampt is (ca. 5 minuten).

  • Cognac erdoor roeren.

  • Dan tomatenpuree en slagroom erdoor roeren.

  • Op smaak brengen met zout, een paar druppels tabasco en ketjap.

  • Selderieblad erdoor roeren en 3 minuten zachtjes tegen de kook aan verwarmen.