Ingrediënten
De gepocheerde peren Meng de ingrediënten voor de peren in een steelpan en breng aan de kook.
Schil de peren, maar laat het steeltje zitten. Snijd een klein stukje aan de onderkant af en verwijder het klokhuis via de onderkant.
Doe de peren in de steelpan en pocheer 15-20 minuten op laag vuur. Let er op dat de peren niet te zacht worden.
Sticky dadel cake Verwarm de oven voor op 180 graden, vet 4 mini cakes vormpjes (of een 24 cm cake vorm) in met olie en bekleed met bakpapier.
Mix de geweekte dadels met het lijnzaad en de melk in een keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg de olijfolie toe en mix kort mee.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, baking soda, koek en speculaaskruiden en zout. Voeg daarbij het dadel-melk mengsel toe en meng goed.
Verdeel het beslag over de bakvorm(en) en het in 40 minuten af in een voorverwarmde oven. Houd het na 30 minuten in de gaten en controleer of de cakejes gaar zijn.
Haal uit de oven en laat even afkoelen.