Default
Feel the heat

Zelfgemaakte sambal

Sambal is een typisch product om in de supermarkt of toko mee te nemen, maar wist je dat je het ook heel makkelijk zelf kunt maken? Deze pittige favoriet kun je lekker lang bewaren en smaakt natuurlijk heerlijk bij allerlei gerechten. Deze versie is net iets anders door de gedroogde chili's. Durf jij het aan?

Pepertjes: 5/5

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 10m

    Kooktijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 10 rode pepers
  • 1 eetlepels Molen Zeezout
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 2 gedroogde Silvo chili's
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 30 gram schoongemaakte gember
  • 2 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 snuf gedroogde laos
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding

  • Pel en snijd de knoflook, sjalotjes, pepers en gember. Doe dit in een keukenmachine en maal even door. Je kunt het ook vijzelen.

  • Snijd de paprika's in de lengte door en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  • Doe de olie in een pannetje op middelhoog vuur. Doe het mengel in het pannetje en voeg hier de azijn, suiker en tomatenpuree aan toe. Bak het mengsel ongeveer 10 minuten aan.

  • Laat eventjes pruttelen en laat het daarna goed afkoelen.

  • Doe de sambal in een potjes. Je kunt het ongeveer een week bewaren. In een luchtdicht potje kan dit een stuk langer.