Silvo-800x800
Feel the heat

Makkelijke muhammara

Misschien heb je deze heerlijk dip wel eens gekocht. Muhamarra wordt steeds populairder en is steeds beter verkrijgbaar. Het is ook super veelzijdige dip. Eet het traditioneel met lekker platbrood of smeer het simpelweg op je dagelijkse boterham. Deze makkelijke muhamarra maak je helemaal zelf. Dit muhamarra recept is binnen een half uurtje klaar en kun je gerust een paar dagen in de koelkast bewaren. 

Pepermeter 1_5-chiliTekengebied-1

  • 30m

    Kooktijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 3 zoete puntpaprika's 
  • 80 gram walnoten 
  • 1/2 citroen 
  • 1 eetlepel granaatappelsiroop
  • 1 eetlepels Komijn Gemalen
  • 1 eetlepels Cayennepeper
  • 1 teentje knoflook
  • Snuf Molen Zeezout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Snijd de paprika's in de lengte door en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  • Grill de paprika's ongeveer 20 minuten in de oven.

  • Pak de keukenmachine erbij en doe hier de walnoten, het sap van een halve citroen, de granaatappelsiroop, de specerijen en het teentje knoflook in. Voeg, als ze gegrild zijn, ook de paprika's toe.

  • Pulseer alles tot er een grove spread ontstaat. Breng op smaak met wat zout. Doe de muhamarra in een mooi schaaltje en garneer eventueel met wat granaatappelpitjes.