De Thaise keuken staat bekend om pittige gerechten. Denk bijvoorbeeld aan de Thaise groene curry's. Ook dit gerecht is speciaal voor de liefhebbers van écht pittig eten. Met gedroogde en verse chilipepers, maar ook zoete elementen.
Pepermeter
De Thaise keuken staat bekend om pittige gerechten. Denk bijvoorbeeld aan de Thaise groene curry's. Ook dit gerecht is speciaal voor de liefhebbers van écht pittig eten. Met gedroogde en verse chilipepers, maar ook zoete elementen.
Pepermeter
Kooktijd
Ingrediënten
Porties
Halveer de sperziebonen en snijd alle andere groenten en de kip in blokjes van ongeveer dezelfde maat. Marineer de blokjes kip in de kipkruiden. Doe daarna wat olie in een wok en bak hierin de kipfilet gaar. Haal de kip uit de wok en leg het even apart.
Doe weer wat olie in de wok en bak de pinda's en de fijngesneden gedroogde chilipepers even licht aan. Zorg ervoor dat ze niet verbranden. Haal daarna ook de pinda's en chilipepers uit de pan en leg apart.
Verhit de wok weer op middelhoog vuur en bak hier de groenten in. Voeg na een paar minuten de gesnipperde rode peper, oestersaus, sojasaus, ketjap en ketchup toe.
Als de groenten beetgaar geworden zijn voeg je de kip, de chilipepers en de pinda's weer toe. Samen met de eetlepel suiker en de bosuitjes. Schep het geheel nog even goed om tot het warm is en serveer op een bord met rijst of mie. Ook lekker op een broodje met zure komkommers!