Default
Feel the heat

Kikkererwtenburgers

Kikkererwtenburgers in plaats van gewone hamburgers, een plantaardig en kruidig alternatief! Ze zijn licht pittig door onder andere chilipoeder en cayennepeper. Durf jij het aan? 

Pepermeter 3-5Tekengebied-1 
  • 20m

    Kooktijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 300 gram uitgelekte kikkererwten
  • 100 mililiters water
  • 90 gram bloem
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 eetlepels Chilipoeder
  • 1 eetlepels Komijn Gemalen
  • 1 eetlepels Cayennepeper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Bosje verse peterselie
  • 4 zachte broodjes
  • 8 eetlepels hummus
  • Handje rucola

Bereiding

  • Spoel de kikkererwten af onder de kraan en doe ze in een keukenmachine, blender of het bakje van de staafmixer. Als je deze apparatuur niet hebt kun je de kikkererwten ook heel fijn prakken met een vork. Doe de knoflook erbij, samen met alle kruiden, water, olijfolie, bloem, citroensap en de peterselie.

  • Pureer of prak de ingrediĆ«nten zodat een mooie pasta ontstaat.

  • Verwarm een koekenpan met olie op het vuur. Draai van het mengsel vier ongeveer gelijke burgers. Bestrooi met wat bloem als het mengsel te plakkerig is. Bak de kikkererwtenburgers in de koekenpan goudbruin.

  • Snijd de broodjes open. Bouw het op met de rucola, de burger en de hummus.

  • Smullen maar!