Default
Feel the heat

Kikkererwtenburgers

Kikkererwtenburgers in plaats van gewone hamburgers, een plantaardig en kruidig alternatief! Ze zijn licht pittig door ondermeer chilipoeder en cayennepeper. Durf jij het aan? 

Pepermeter: 3/5
  • 20m

    Kooktijd

  • 13

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 300 gram uitgelekte kikkererwten
  • 100 mililiters water
  • 90 gram bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepels Chilipoeder
  • 1 eetlepels Kerrie
  • 1 eetlepels Cayennepeper
  • 1 eetlepels Chilipeper Vlokken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Bosje verse peterselie
  • 4 zachte broodjes
  • 4 eetlepel Hummus
  • Handje rucola

Bereiding

  • Spoel de kikkererwten af onder de kraan en doe ze in een keukenmachine, blender of bakje van de staafmixer. Doe de knoflook erbij, samen met alle kruiden, water, olijfolie, bloem, citroensap en de peterselie.

  • Pureer de ingrediĆ«nten zodat een mooie pasta ontstaat. Als je de substantie te dik vindt, voeg dan een beetje extra bloem toe. Is het juist te stevig? Voeg dan een klein beetje olijfolie of water toe.

  • Verwarm een koekenpan met olie op het vuur. Draai van de pasta vier burgers. Gebruik bloem om te voorkomen dat het aan je handen plakt. Bak de falafelburgers in de koekenpan rondom goudbruin.

  • Snijd de broodjes open. Bouw de burger op met de rucola, de falafelburger en een goede lepel hummus.