Default
Feel the heat

Chili-knoflookolie

Voor alle liefhebbers van pittig eten is chili olie een must have in je keukenkastje. Het is super makkelijk om te maken, het blijft ontzettend lang goed en je kunt het voor bijna al je gerechten gebruiken. Deze chili-knoflookolie is helemaal handig, zo hoef je niet eens meer je teentjes knoflook te pellen voor jouw favoriete recepten! 

Pepermeter: 5/5 chilies 

  • 30m

    Kooktijd

  • 6

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 500 mililiter olijfolie
  • 10 Silvo Chilies
  • 1 eetlepel Chilipeper Vlokken
  • 5 rode pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 pot steriel

Bereiding

  • Bak de pepers, knoflookteentjes en de chilivlokken een minuutje in een scheutje olijfolie op een laag vuur.

  • Voeg de rest van de olie toe en laat minstens een halfuur op een laag vuur warm worden. De olie hoeft slechts op te warmen, dus laat het vuur altijd laag staan.

  • Haal van het vuur en schenk het in de fles(jes) of pot(jes)

  • Tip: je kunt de flesjes of potjes makkelijk steriel maken door de 15 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden te zetten.

  • Tip: je kunt een pot gebruiken, maar ook flesjes of kleinere potjes.