silvo-web-800x800
Halloween

Doodshoofdpizza's

Trick or treat? Het is bijna weer Halloween en om alvast in de stemming te komen kun je deze week aan de slag met deze doodshoofdpizza’s. Griezelig lekker en superleuk om samen met de kids te maken! Happy Halloween!
  • 15m

    Bereidingstijd

  • 10m

    Kooktijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 4 pizzabodems
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 winterpeen
  • 1 bag paprikamix (rood, groen, geel)
  • 90 gram olijven
  • 150 gram maiskorrels
  • 100 gram kappertjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel Shake It Pizza kruiden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Verdeel de tomatenpurree over de pizzabodems en bestrooi met Silvo Shake-it Pizzakruiden.

  • Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Steek met een uitsteekvormpje bloemetjes – of andere figuurtjes - uit de plakjes winterpeen. Houd zowel de figuurtjes als de uitgestoken plakjes apart.

  • Maak de paprika’s schoon en steek met uitsteekvormpjes ook hier figuurtjes uit. Bijv. rondjes voor de ogen, een neus of een spookje. Snijd de rest van de paprika in stukjes. Laat de olijven en de kappertjes uitlekken.

  • Maak op de pizza’s van de stukjes paprika, mais en kappertjes de contouren van een doodshoofd. Verdeel de geraspte kaas om of in het doodshoofd om deze duidelijker te maken.

  • Versier nu de rest van de pizza met de uitgestoken figuurtjes. Bijv. rondjes als ogen, een omgekeerd hartje als neus en de mais, kappertjes en olijven als mond of andere enge figuren.

  • Bak de pizza’s ca. 10 min. in de oven. De griezel-pizza’s zijn nu klaar om op te eten!