Cookies helpen ons bij het leveren van onze services en het verbeteren van deze website door aan te geven hoe u deze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze services of deze website te blijven bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. OK Meer informatie.

[Skip to main content]

Onze Bronnen

Een wereldwijde zoektocht naar smaak.

Al vijftig jaar reizen specerijenexperts van onze moedermaatschappij McCormick de hele wereld over, op zoek naar de beste specerijen en kruiden die er te krijgen zijn. Meer recent is het streven om onze producten direct in het land van herkomst in te kopen nog versterkt, hetgeen heeft geresulteerd in de oprichting van de McCormick Global Sourcing Ingredients Organisation. Tot de verantwoordelijkheden van deze groep behoren het inkopen van specerijen en de certificatie van verkopende partijen.

Ons doel is om specerijen en kruiden te vinden van de beste kwaliteit. De mensen van ons inkoopteam hebben samen meer dan 100 jaar ervaring in de specerijenhandel en spelen een leidende rol in de branche op het gebied van kennis en best practice. Het team trekt rond in meer dan 40 landen, tot in de verste uithoeken van de wereld, om producten van de allerbeste kwaliteit op te sporen. Onze Spice Commodity Managers reizen regelmatig naar de landen van herkomst om de algemene situatie van vraag en aanbod te onderzoeken en waardevolle informatie te verzamelen over factoren die de oogsten beïnvloeden, zoals weersomstandigheden, belangen van boeren en economische en politieke veranderingen.

Ons sourcing programma

Ons Global Sourcing programma stimuleert onze leveranciers om sterke partnerschappen aan te gaan met de boeren. We vragen onze leveranciers om de noodzaak van het vervaardigen van hoogwaardige producten te benadrukken en om de boeren te leren beter om te gaan met de oogst, opslag en zuiverheid van hun producten. In ruil daarvoor voldoen de boeren aan de vraag van de leveranciers naar grondstoffen van hoge kwaliteit.

Door de jaren heen hebben we betrouwbare toevoerlijnen opgebouwd in de landen van herkomst. We zijn samenwerkingsverbanden aangegaan in India en Indonesië, hebben strategische allianties ontwikkeld in andere belangrijke landen waar specerijen worden verbouwd en hebben een netwerk opgebouwd van meer dan 150 leveranciers. Onze samenwerkingsverbanden en strategische allianties leveren het hele jaar door werk op voor meer dan 1000 werknemers, waarbij wij eerlijke lonen, medische hulp en groeimogelijkheden bieden.

McCormick is trots op de directe relatie die het bedrijf heeft met ontwikkelingslanden, die ervoor zorgt dat uitzonderlijke leveranciers worden ontwikkeld die sterke banden hebben met de boerengemeenschap. Wij zijn ons ervan bewust dat dit een lang proces is, waarvoor geduld en vasthoudendheid nodig zijn, maar we denken dat het resultaat zeker de moeite waard is. In de zestiger jaren, bijvoorbeeld, hebben wij boeren in Oeganda gestimuleerd om vanillevruchten van hoge kwaliteit te gaan verbouwen, als een nieuwe en betere bron van inkomsten. Een paar jaar nadat we hiermee waren begonnen maakte de dictator Idi Amin een einde aan deze activiteiten. Na de dood van de dictator is McCormick teruggegaan naar Oeganda om de boeren te helpen de vanilleteelt nieuw leven in te blazen. Vandaag de dag is het een gezonde onderneming, die honderden lokale boeren in dienst heeft en een zeer goede kwaliteit vanille produceert.

Kwaliteit vanaf de bron

McCormick moet ook voldoen aan de voedselveiligheidseisen die aan de consumentenkant worden gesteld. Daarom moeten we alle productiefasen, van de ontginning tot en met de oogst, inclusief daaropvolgende processen zoals de opslag, begrijpen en beheersen.

Om onze inspanningen op het gebied van productkwaliteitscontrole in de bronlanden te ondersteunen hebben we een 'vendor certification management program' opgezet. Dit team richt zich op de verwerkings- en reinigingsprocessen, om te zorgen dat de eindproducten schoon, onbeschadigd en veilig zijn. De aandacht is voornamelijk gericht op onze samenwerkingsverbanden en strategische allianties. Deze worden jaarlijks gecontroleerd en geëvalueerd volgens onze bedrijfsrichtlijnen. Wanneer een overtreding van de richtlijnen wordt geconstateerd, wordt een herstelplan gestart waaraan direct gevolg moet worden gegeven. Dit proces zorgt ervoor dat onze belangrijkste verkopers de nieuwste technieken gebruiken om schadelijke, verontreinigende stoffen, zoals allergenen, vreemde stoffen of microbiologische ziektekiemen, uit te bannen.

Zie de pagina Onze Kwaliteit voor meer informatie over de kwaliteit van onze producten.

[Go back to the top of the page]