Korean BBQ biefstuk met Teriyaki Roerbak noedels
Vlees

Korean BBQ biefstuk met Teriyaki Roerbak noedels

Biefstuk met Koreaanse BBQ kruiden met pittige teriyaki-stijl noedels.
  • 25m

    Bereidingstijd

  • 5m

    Kooktijd

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

2

Porties

  • 1 sachet Korean BBQ
  • 2 eetlepel olie
  • 275 gram biefstuk
  • 2 eetlepel minder zoute sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepel lichtbruine suiker
  • 3 eetlepel mirin Type ingrediënt
    • (eventueel sherry)
  • 2 eetlepel maizena
  • 200 gram Purple Sprouting broccoli
  • 200 gram paddenstoelen Type ingrediënt
    • in plakjes
  • 1 rode paprika Type ingrediënt
    • in dunne plakjes gesneden
  • 250 gram eiernoedels Type ingrediënt
    • gekookt

Bereiding

  • Meng 1 eetlepel van de olie met de Korean Street Food mix in een middelgrote kom, voeg de biefstuk toe en hussel voor een gelijkmatige verdeling.

  • Verwarm een bakplaat of braadpan op een middelhoog vuur en bak de biefstuk ongeveer 4 minuten aan elke kant of tot het naar wens is, laat het dan rusten.

  • Meng ondertussen de sojasaus, honing, bruine suiker, mirin, maizena en de overgebleven Koreaanse Street Food mix. Verhit de resterende olie in een wok. Voeg de broccoli, champignons en de rode paprika toe en roerbak 3-4 minuten of tot ze net gaar zijn.

  • Voeg het sojasausmengsel en de noedels toe aan de wok en hussel voor een gelijkmatige verdeling. Laat de saus indikken. Verdeel de noedels over twee borden, snijd de biefstuk en serveer deze er bovenop.