Caribische garnalen en zoete aardappel curry met Roti
Vis

Caribische garnalen en zoete aardappel curry met Roti

 
  • 10m

    Bereidingstijd

  • 25m

    Kooktijd

  • 9

    Ingrediënten

Ingrediënten

2

Porties

  • 1 sachet Caribbean Jerk
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 rode ui Type ingrediënt
    • in blokjes gesneden
  • 325 gram zoete aardappel Type ingrediënt
    • geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 400 mililiter kokosmelk Type ingrediënt
    • light
  • 100 gram bloem
  • 5 eetlepel water
  • 175 gram gamba's Type ingrediënt
    • rauw
  • koriander om te garneren

Bereiding

  • Verwarm de plantaardige olie in een grote koekenpan en bak de ui en de helft van de zoete aardappel 3-4 minuten op matig vuur, of totdat de uien zacht zijn geworden.

  • Roer de kokosmelk en de Caribbean Street Food mix erdoor en laat het langzaam met een deksel op de pan sudderen tot de zoete aardappel zacht is, laat het iets afkoelen en doe het in de blender en mix het mengsel tot het zijdezacht en glad is.

  • Giet het mengsel terug in de pan met de rest van de zoete aardappel en laat het 10 minuten met een deksel op de pan pruttelen, of tot de aardappelen zacht beginnen te worden.

  • Verwarm een bakplaat voor op middelhoog vuur om de roti te maken. Meng het meel met 5 eetlepels water en kneed het tot het een deeg vormt. Snijd het deeg in twee en rol het uit tot een dikte van ½ cm. Bak 1-2 minuten aan elke kant op de grillplaat.

  • Voeg de garnalen toe aan de curry en bak nog eens 3-4 minuten. Serveer de curry met de roti en garneer met koriander.

  • Kooktip: Snijd de zoete aardappel in dobbelsteentjes om de tijd die de curry nodig heeft om te koken te verminderen.