Baharat kip wraps met knoflookyoghurt
Kip

Baharat kip wraps met knoflookyoghurt

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 20m

    Kooktijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

2

Porties

  • 1 sachet Baharat
  • 1 theelepel olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 325 gram kippenborst
  • 75 gram komkommer Type ingrediënt
    • ontpit en in blokjes
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel Knoflookvlokken
  • 2 wraps (flat bread)
  • 50 gram sla
  • 75 gram geroosterde rode paprika Type ingrediënt
    • gesneden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.

  • Voeg de Baharat Street Food mix, olie, citroensap en de witte wijnazijn samen in een grote kom. Voeg de kip toe aan de marinade en zorg ervoor dat deze volledig bestreken is, plaats op een met folie beklede bakplaat en bak gedurende 20 minuten, of tot het gaar is en aan de buitenkant licht aangeschroeid.

  • Meng ondertussen de yoghurt met de komkommer en knoflookvlokken.

  • Verwarm de wraps ongeveer een minuut in de oven en snijd de gegaarde kip. Verdeel de sla, paprika en kip over de wraps, voeg de komkommer en knoflookyoghurt toe en rol de wraps op. Serveer met friet, aardappelpartjes of een salade.

  • Kooktip: Geroosterde rode paprika is in de supermarkt verkrijgbaar.