Varkensrollade met appel en salie
Vlees

Varkensrollade met appel en salie

Heerlijke rollade met salie en appel, bijzonder geschikt voor de Paaslunch met het hele gezin.
  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 2,2 kilogram opgerolde en opgebonden varkensschouder
  • 1 theelepels olijfolie
  • 3 appels, zonder klokhuis en in vieren gesneden
  • 2 theelepels Salieblad
  • 6 Laurierblad
  • 150 mililiter varkensbouillon
  • Zeezout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C, stand 6. Wrijf het vlees in met zout en sprenkel er olijfolie over. Leg het in een braadslee en laat het 30 min. bakken in de oven.

  • Haal het bakblik uit de oven. Schud de appelpartjes om met de salie en leg ze onder het vlees, met de laurierblaadjes. Schenk de bouillon erbij. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C, stand 4, en laat het nog eens 1 uur en 40 min. bakken.

  • Haal het vlees uit de oven en prik er met een vleespen in. Als het sap dat eruit komt helder is, is het vlees gaar. Laat het vlees 15 min. rusten, bedekt met aluminiumfolie, voordat je het gaat aansnijden. Serveren met de appels en de jus uit de braadslee. Heerlijk met gebakken aardappelen en groene groenten.