Bereidingstijd
Kooktijd
Ingrediënten
Verwarm de oven tot 200°C, Gas stand 6. Plaats 2 grote bakplaten in de oven om voor te verwarmen.
Voor de bodem; plaats de bloem, gist, zout en komijn zaad in een kom. Giet het water en de olijfolie toe en roer totdat het mengsel stevig wordt. Op een met bloem bedekte oppervlakte leggen en kneed een extra 5 minuten of tot glad is. Het deeg splitsen in 2 gelijke ballen, bedekken met een theedoek en opzij zetten.
Combineer alle ingrediënten in een grote kom voor de topping. Rol elke bal van deeg op een met bloem bedekte oppervlakte in de vorm van een cirkel van ong. 25cm. bestrooi dit met het mengsel van het lam.
Verwijder de hete bakplaten uit de oven plaats te pizza’s hier zorgvuldig op. Zet dit alles terug in de oven en bak gedurende 10 minuten totdat de bodem goudbruin is.
Pizza kan worden gegarneerd met spinazie, tomaten en feta kaas voor het serveren.