Stoofpotje met konijn en paddenstoelen
Vlees

Stoofpotje met konijn en paddenstoelen

  • 12

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 6 sjalotjes
  • 1 teentjes knoflook
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 4 konijnenbouten (totaal ca. 900 g)
  • 2 eetleepels Franse mosterd
  • 1 1/2 theelepels Dragon
  • zout en versgemalen peper
  • 4 boter
  • 1 bottles witbier (300 ml)
  • 1 vleesbouillonblokje
  • 2 theelepels Peterselie
  • 150 mililiter kookroom

Bereiding

  • Pel en snipper de sjalotjes fijn. Pers de knoflook en verdeel de paddenstoelen in stukken.

  • Smeer de konijnenbouten in met een mengsel van mosterd, dragon, zout en peper. Verhit 3 eetlepels boter in een braadpan, bak hierin de bouten rondom bruin en neem de bouten uit de pan. Fruit in het achtergebleven braadvet de sjalot met knoflook ca. 3 min.

  • Leg de bouten terug in de pan en stoof deze met het bier en een verkruimeld bouillonblokje 1 tot 1½ uur afgedekt op zacht vuur gaar.

  • Verhit, als de bouten gaar zijn, 1 eetlepel boter in een andere braadpan en bak hierin de paddenstoelen met peterselie ca. 3 min. Schep de bouten uit het stoofvocht op de gebakken paddenstoelen. Kook het stoofvocht met de kookroom in en schenk de ingekookte saus over de bouten. Lekker met spruitjes en rijst.