Rosbief gewikkeld in pancetta met worteltjes
Vlees

Rosbief gewikkeld in pancetta met worteltjes

  • 22

    Ingrediënten

Ingrediënten

6

Porties

  • 1 kipfilet, licht bevroren, in blokjes gesneden
  • 75 mililiter room
  • 675 gram rosbief of biefstuk
  • 8 plakjes pancetta of Parma-ham, dun gesneden
  • 50 gram boter
  • 1 eetleepels olijfolie
  • 1 theelepels Jeneverbes
  • 2 Laurierblad
  • 1 theelepels Rozemarijn
  • 125 mililiter creme de cassis
  • 410 mililiter runderbouillon
  • Zeezout
  • Zwarte Peper Gemalen
  • 325 gram wortelen
  • 125 mililiter room
  • 15 gram boter
  • 1/2 theelepels Kaneel Gemalen
  • 325 gram worteltjes, geschild en in reepjes gesneden
  • 15 gram boter
  • 2 Kaneelstok
  • 1 Laurierblad
  • 400 mililiter runderbouillon

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C, stand 6.

  • Voor de kipvulling pureer je de kip in de keukenmachine, terwijl je er geleidelijk de room aan toevoegt tot er een fijne mousse ontstaat.

  • Strooi zout en peper over het vlees. Leg de pancetta op de huishoudfolie, zodanig dat de plakjes elkaar overlappen; zorg dat het geheel iets groter is dan de omtrek van het vlees. Bestrijk de pancetta dun met de kipvulling (ca. 2 mm), leg het vlees er bovenop en wikkel het er stevig omheen.

  • Verwijder de huishoudfolie en verhit boter en olie in de pan. Braad het vlees in 3-4 minuten rondom bruin, met de jeneverbessen, laurierblaadjes en rozemarijn. Haal het uit de pan en leg het op een bakplaat.

  • Bak het vlees ongeveer 30 minuten (afhankelijk van het gewicht) in het midden van de oven; haal het dan uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Laat ongeveer 10 minuten rusten op een warme plek.

  • De vleessappen afblussen met de crème de cassis en de runderbouillon, dan laten inkoken tot het iets dikker wordt.

  • Schil de worteltjes voor de wortelpuree en snij ze in blokjes. Daarna koken in water met een beetje zout tot ze gaar zijn. Afgieten, de room erbij doen in de pan en iets laten inkoken.

  • Overdoen in de blender. Voeg de boter en de kaneel toe en breng op smaak met zout en peper. Pureren in de blender tot een smeuïge puree.

  • Bak de worteltjes snel in de boter. Voeg de specerijen en het laurierblad toe en breng op smaak met peper en zout.

  • Doe er de runderbouillon bij en laat de worteltjes stoven tot ze gaar zijn. Afgieten en opdienen.