Romige spiegeleieren met spek en kaas
Vlees

Romige spiegeleieren met spek en kaas

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 25 gram margarine
  • 8 slices ontbijtspek
  • 4 eieren
  • 1 klein bekertje crême fraiche (125 ml)
  • 100 gram geraspte Hollandse gatenkaas (bijv. Leerdammer)
  • 2 theelepels Peterselie
  • Witte Peper Gemalen

Bereiding

  • In grote koekenpan de margarine verhitten.

  • Plakjes spek naast elkaar in de pan leggen en ± 5 minuten zachtjes bakken.

  • Intussen boven 2 kommen de eieren splitsen en de dooiers heel laten.

  • Crême fraiche door eiwitten roeren.

  • Eiwitmengsel over spek schenken.

  • Dooiers 2 aan 2 voorzichtig op eiwit laten afglijden.

  • Kaas over ei verdelen.

  • Peterselie erover strooien.

  • Nog ± 8 minuten zachtjes bakken en eiwit laten stollen.

  • De gebakken eieren met spek op borden scheppen en er royaal witte peper over malen.