Ribkarbonade met mosterdsaus
Vlees

Ribkarbonade met mosterdsaus

  • 18m

    Bereidingstijd

  • 7

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 ribkarbonades
  • Kruidenmix Karbonade
  • 25 gram boter of margarine
  • 5 eetleepels droge witte wijn
  • 1/2-1 eetleepels grove mosterd
  • 5 eetleepels crème fraiche
  • 1/4 Salieblad

Bereiding

  • De karbonades inwrijven met de kruidenmix.

  • Boter of margarine verhitten en wachten tot een deel van het schuim is weggetrokken.

  • Schroei de karbonades op matig hoog vuur aan beide kanten dicht.

  • Draai het vuur lager en bak de karbonades in 10-14 minuten (is afhankelijk van de dikte) gaar. Keer de karbonades af en toe om.

  • Karbonades uit de pan nemen en op een voorverwarmd bord onder aluniniumfolie warm houden.

  • Wijn in de pan schenken.

  • Met houten lepel aanbaksel van het vlees losroeren en iets in laten koken.

  • Mosterd, crème fraiche en salie toevoegen en het geheel goed doorwarmen.

  • Saus bij de karbonade serveren.