Oosterse karbonade
Vlees

Oosterse karbonade

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 sjalotjes
  • 1 theelepels knoflook
  • 2 theelepels
  • 1 theelepels Gemberwortel
  • 1/2 theelepels Kaneel Gemalen
  • 3 eetleepels ketjap manis
  • 1 eetleepels bruine basterdsuiker
  • 1/2 eetleepels sesamolie
  • 4 rib- of haaskarbonades
  • 2-3 eetleepels boter of olie

Bereiding

  • Pel en snipper de sjalotjes fijn.

  • Pers de knoflook.

  • Roer in een kom de sjalotjes, knoflook, Silvo Easy Rode peper, Silvo gemalen Gemberwortel, Silvo gemalen Kaneel, ketjap, basterdsuiker en sesamolie tot een marinade.

  • Schep de karbonades door de marinade en laat het vlees minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

  • Verhit de boter of olie in een koekenpan en bak hierin de gemarineerde en uitgelekte karbonades in ca. 5 minuten rondom bruin.

  • Voeg de achtergebleven marinade aan het vlees toe en laat het vlees hierin ca. 5 minuten op zacht vuur garen.

  • Kooktip: Garneer de karbonades met ringen bosui en een partje limoen.

  • Serveertip: Lekker met gekookte rijst en spitskool met sesamzaad. Serveer er kroepoek bij.