Oosterse kalkoenspiezen met pikante saus
Vlees

Oosterse kalkoenspiezen met pikante saus

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 2 lange spiezen
  • stukje prei van ± 10 centimeter
  • 250 gram kalkoenfilet
  • 3 eetleepels citroensap
  • 3 eetleepels olie
  • 1/2 theelepels sambal oelek
  • 1/2 zak ketjap manis
  • 1 eetleepels bakgember

Bereiding

  • De prei schoonmaken en in zeer smalle ringen snijden.

  • De kalkoenfilet in blokjes van ± 2½ centimeter snijden en aan de spiezen rijgen.

  • 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olie in een schaaltje doen, er royaal 4-Seizoenen peper boven malen en alles door elkaar roeren.

  • Bestrijk de kalkoenspiezen met dit mengsel.

  • Leg de spiezen op de barbecue en laat ze in 8 - 10 minuten gaar worden.

  • Intussen de rest van de olie verhitten en de preiringen ± 2 minuten bakken.

  • Roer de sambal, ketjap, bakgember, rest van citroensap en knoflookpoeder door de prei, breng aan de kook en laat het 1 minuut doorkoken.

  • Schep het sausje over de kalkoenspiezen