Ingrediënten
4
Porties
- 2 lange spiezen
- stukje prei van ± 10 centimeter
- 250 gram kalkoenfilet
- 3 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels olie
- 1/2 theelepels sambal oelek
- 1/2 zak ketjap manis
- 1 eetlepels bakgember
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
De prei schoonmaken en in zeer smalle ringen snijden.
De kalkoenfilet in blokjes van ± 2½ centimeter snijden en aan de spiezen rijgen.
1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels olie in een schaaltje doen, er royaal 4-Seizoenen peper boven malen en alles door elkaar roeren.
Bestrijk de kalkoenspiezen met dit mengsel.
Leg de spiezen op de barbecue en laat ze in 8 - 10 minuten gaar worden.
Intussen de rest van de olie verhitten en de preiringen ± 2 minuten bakken.
Roer de sambal, ketjap, bakgember, rest van citroensap en knoflookpoeder door de prei, breng aan de kook en laat het 1 minuut doorkoken.
Schep het sausje over de kalkoenspiezen