Moussaka
Vlees

Moussaka

Een overheerlijk traditioneel Grieks gerecht met lamsgehakt, verschillende kruiden en aubergine. Serveer met een salade.
  • 10m

    Bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 2 kleine aubergines, gesneden
  • 4 eetlepels olie
  • 450 grams lamsgehakt
  • 1 medium ui, gehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 75 mililiters rode wijn
  • 1 theelepel Marjolein
  • 1/2 theelepel Oregano
  • 1/4 theelepel Knoflookpoeder
  • 450 mililiter kaassaus
  • 50 grains Cheddarkaas, geraspt

Bereiding

  • Verhit de oven tot 180°C, Gas stand 4.

  • Bestrooi de aubergines met zout, bedek en laat 30 minuten achter.

  • Braad het lamsgehakt en de uien. Schenk overtollige vloeistof af.

  • Voeg de tomatenpuree, rode wijn, Marjolein, Oregano en Knoflook toe en laat het 5 minuten sudderen.

  • Spoel de aubergines af en dep het droog. Verhit de olie in een grote pan en grill de aubergines om en om.

  • Leg het gehaktmengsel en de aubergines afwisselend in een ovenvaste schotel.

  • Giet de kaassaus erover en strooi de geraspte kaas hierover.

  • Bak 45 minuten tot het gerecht goudbruin is.